Een treurig verhaal: mevrouw was met een weduwnaar getrouwd, die 2 kleine kinderen had. De jongste, een dochter was 6 destijds. Mevrouw had de kinderen opgevoed alsof het de hare waren. En ze had ook altijd aandacht gehad voor de loyaliteit van de kinderen aan hun overleden moeder. Zo werd de verjaardag van de overleden moeder ieder jaar herdacht.

De trouwjurk

Nu was deze dochter 24 jaar en ging trouwen. Ze had haar a.s. schoonzussen uitgenodigd om mee de jurk uit te gaan zoeken. Aan stiefmoeder had ze niets gevraagd. Stiefmoeder vertelde mij: natuurlijk ben ik niet de moeder, maar ik had het toch leuk gevonden om mee te gaan. Het steekt me dat ze het niet eens gevraagd heeft.

Het feest

Maar het werd nog vervelender:  dochter had aan haar vader laten weten dat ze niet wilde dat stiefmoeder naast hem zou staan tijdens de bruiloft. Niet de positie van haar moeder zou innemen. Dus ook niet gefeliciteerd zou worden. En vader had hierin toegestemd, nog voordat hij het met zijn vrouw had besproken.

Domper

Dit alles zette voor haar een domper op alle feestvreugde. Ze had vast wel eens fouten gemaakt in de opvoeding, was misschien ook wel eens te streng geweest, maar ze had haar uiterste best gedaan. En nu liet ook nog haar man haar vallen…. Mevrouw huilde. Ze had al enkele keren met haar man hierover gesproken, maar die vond dat ze niet zo flauw moest doen. Het was toch maar voor één dag?

Doe ik flauw?

Dat was de vraag die ze me stelde. Helemaal niet flauw! Natuurlijk moet er ruimte zijn op de bruiloft als de bruid dit wil kenbaar te maken dat er ook nog een natuurlijke moeder is, aan wie zij loyaliteit verschuldigd is. Maar daarbij hoeft stiefmoeder niet te worden afgewezen en aan de kant gezet. Helaas wilde vader niet meekomen voor een gesprek en de bruiloft was  al snel. Dus het gebeurde zoals dochter het gewild had.

Twee maanden na de bruiloft vroeg stiefmoeder de scheiding aan. Weten hoe het verhaal toch nog positief afloopt? Klik hier

Speelt er bij jullie ook zoiets? Wil je eens sparren over jouw situatie?
Dat kan ook telefonisch, via skype (in combinatie met een mailtje waarin je je vraag beschrijft). In 200-300 woorden beschrijf je je dilemma, vraag of probleem, zodat ik snel even kan lezen waar het over gaat. Ik vraag hierbij wel om vóóraf te voldoen (€ 65,00). Mail mij snel : info@interpunctie.nl of bel 0413-310795.

Voor face-to-face afspraken (die altijd vollediger zijn en veel meer opleveren): zie voorwaarden en tarieven