Informatie voor verwijzers

                                                                          hulpverl.blok

Informatie voor verwijzers: Voor huisartsen en overige hulpverleners

In oktober 2016 heb ik de huisartsen in de regio een brief gestuurd met een folder over de specifieke moeilijkheden van een samengesteld gezin. Zowel de folder als de brief kunt u lezen door op de brief en /of folder te klikken.

brief-aan-ha      folder-voorkant folder-achterkant

Ik verwijs ook naar een artikel van mijn hand in het Tijdschrift voor Nieuwe Gezinnen, zie hier

het-magazine-voor-stiefgezinnen  artikel1

Sinds 2014 heb ik voor de huisartsen/verwijzers een verkorte pagina, met alle voor u noodzakelijke informatie. Mensen kunnen altijd snel terecht. Ik streef naar zo weinig mogelijk bureaucratie. Mensen hebben geen verwijzing van de huisarts nodig, maar ik vraag de patiënt altijd toestemming om de huisarts in kennis te stellen. Die toestemming krijg ik meestal wel. Alleen mensen die van verder weg wonen daarvan vraag ik geen huisartsgegevens.

Ik ben geen psycholoog maar wel maatschappelijk werkende met een VO-relatie- en gezinstherapie en STIEFPLAN-COACH (gecertificeerd hulpverlener gespecialiseerd in nieuw samengestelde gezinnen). Daarnaast heb ik een opleiding tot mediator gevolgd, maar hou ik de bijscholing daarvan niet bij. Ik bemiddel vooral bij familie- en gezinsconflicten.

Mijn hulp wordt (geheel of gedeeltelijk) vergoed uit de additionele hulpverlening bij aanvullende verzekeringen.

Hoewel het hoogst zelden een probleem vormt, is het goed dat u zich realiseert dat de hulpverlening voor patiënten/cliënten problemen op kan leveren indien zij financiële problemen hebben. Mensen in de bijstand of met grote schulden kunnen beter via de reguliere hulpverlening worden geholpen, aangezien dit meestal geen eigen bijdrage kost. Het gebeurt wel dat ik soms met de hand over het hart strijk, maar het is natuurlijk ook voor mij een kostwinning.

Mijn tarieven zijn per consult van  ¾ uur € 61,50 en per consult van 1 uur € 82,00. Bij consulten in de avonduren (vanaf 18.00 uur) bereken ik een toeslag van € 8,00 per keer.

Ernstige psychiatrische problematiek is uitgesloten. Ik werk voornamelijk vanuit gedragstherapeutische principes en doe veel aan psycho-educatie.

Ik werk bij voorkeur met volwassenen maar rondom opvoedingsproblematiek (opvoedingsondersteuning, gezinsproblematiek, rondom samengestelde gezinnen) betrek ik (alleen indien echt nodig) de kinderen erbij.

Problemen waar ik hulp bij bied:

  • Nieuw samengestelde gezinnen (mijn specialisatie)
  • Relatietherapie
  • Gezinstherapie
  • Individuele problematiek volwassenen
  • Opvoedingsondersteuning
  • Cursussen assertiviteit (deze wordt niet vergoed door zorgverzekeraars).

Als u eens wilt kennismaken laat dit dan weten, dan kom ik graag bij u langs. U bent natuurlijk ook van harte welkom bij Interpunctie.

Mocht u behoefte hebben aan scholing op het gebied van nieuw samengestelde gezinnen (stiefgezinnen) dan kunt u mij eveneens benaderen.