Informatie voor verwijzers

                                                                          hulpverl.blok

Informatie voor verwijzers: Voor huisartsen en overige hulpverleners

Uiteraard is het beter om op inzicht te werken wanneer dit kan. Als men genoeg vaardigheden heeft om in een “normale situatie” goed op te voeden dan kan men door een beter inzicht te krijgen in de specifieke werking van een Samengesteld Gezin meestal vrij eenvoudig  verder komen.

Toch werk ik bij bepaalde doelgroepen niet altijd op inzicht. Soms geef ik vooral tips om dingen eens anders te doen, waarbij ik eenvoudige voorbeelden aanhaal waarom dit zou kunnen werken. Soms komt het inzicht dan inderdaad later, soms gebeurt dat niet. Maar er is dan in elk geval wél een poging gedaan om de kinderen een betere jeugd te bezorgen. En vaak merk ik ook dat men de tips blijft gebruiken, gewoon omdat het werkt, niet zozeer omdat men het snapt. Daarom kan ik vaak bij diverse doelgroepen in zeer korte tijd heel veel toevoegen. Omdat deze doelgroep vaak weinig behoefte heeft aan zelfreflectie en een kleinere portemonnee heeft, is hulp vaak toch mogelijk.

Bekijk onderstaand filmpje door HIER te klikken (gemaakt juni 2021)

kort filmpje over Nellie Timmermans Interpunctie

 

Problemen waar ik hulp bij bied:

  • Nieuw samengestelde gezinnen (mijn specialisatie)
  • Relatietherapie
  • Gezinstherapie
  • Individuele problematiek volwassenen
  • Opvoedingsondersteuning
  • Cursussen assertiviteit (deze wordt niet vergoed door zorgverzekeraars).

Als u eens wilt kennismaken laat dit dan weten, dan kom ik graag bij u langs. U bent natuurlijk ook van harte welkom bij Interpunctie.

Mocht u behoefte hebben aan scholing op het gebied van nieuw samengestelde gezinnen (stiefgezinnen) dan kunt u mij eveneens benaderen.