Ervaringen van ex-cliënten

Hierbij wat ervaringen van mensen die jullie voor gingen

Ik heb een dringende vraag en kan op dit moment niet naar Veghel komen…

Ik vond het vooral geweldig dat Nellie zo goed met mij meedacht. Ik woon ver weg van Veghel en had vooraf een vraag om te bekijken of dit in een uurtje op te lossen was of dat uitgebreidere begeleiding beter zou zijn. Ook daarvoor had Nellie een mooie oplossing. Ik koos in 1e instantie alvast voor een telefonisch consult, aangezien ik ondertussen ook twijfelde aan de relatie.

In het gesprek met Nellie werd mij vooral duidelijk dat ik toegelaten had om over mijn grenzen te gaan. Mijn stiefkinderen gedroegen zich vreselijk en hun vader greep niet in.

Nellie had tips om de problemen aan te kaarten, maar vroeg zich tevens af of hij daar wel voor zou open staan, gezien hetgeen ik vertelde. Maar in elk geval voelde ik me door Nellie gesterkt om mijn grenzen aan te geven. Ik was door de jaren heen gaan twijfelen aan mezelf, en dacht dat ik te kritisch en te veeleisend was.

Eigenlijk had ik veel eerder de stap naar Nellie moeten zetten, dat had ik niet zoveel tijd verspild aan zo’n man.

Het viel ons ontzettend mee

Korte omschrijving van het samengesteld gezin: stiefmoeder en vader met 2 puberdochters. Co-ouderschap met moeder 50/50. Stiefmoeder en vader samen ook nog een kindje.

Wij waren bang dat we een zeer langdurig traject in moesten gaan. We woonden al lange tijd samen en hadden vanaf het begin goed met elkaar overweg gekund. Echter door de jaren heen waren we elkaar gaan “sparen”, omdat we elkaar geen pijn wilden doen.

Nellie wilde eerst een gesprek met de volwassenen, daarna een met de twee dochters en daarna met ons allemaal samen. Zij legde meteen de vinger op de zere plek: we waren vergeten om gewoon te zeggen wat we vonden en wilden. Het was een emotioneel maar zeer vruchtbaar gesprek.

We hadden niet verwacht dat we zo snel klaar zouden zijn.

Wij wonen niet in de buurt maar waren geraakt door uw mooie columns.

Het ging om een vader met een zoon en dochter, die hij alleen in de weekends en met vakanties ziet en een (part-time) stiefmoeder

Wij vonden het geweldig dat Nellie haar agenda voor een hele dag vrijhield, en dat we als we daar niet persé gebruik van hoefden te maken. Zo konden wij vóór de middag enkele uren praten, daarna gingen we lunchen en alles nog eens doorspreken en daarna hadden we nog enkele uurtjes. Beslist geen verloren tijd.

Stiefmoeder

Voor het eerst voelde ik me begrepen. Mijn vriend en zijn ouders gaan er maar van uit dat ik net zo gek ben op de kinderen als hij. Ik hou van de kinderen, heb een goede band met ze, maar ze beheersen niet mijn leven.

Ik heb van Nellie ook handvatten gekregen om dit aan te kaarten bij mijn vriend, zonder hem aan te vallen op het vaderschap, wat voor mijn vriend het belangrijkste in zijn leven is.

Vader

Ik had niet in de gaten dat mijn vriendin minder vanzelfsprekend alles opzij zet voor mijn kinderen. Ik heb haar soms onvoldoende serieus genomen in dat soort dingen.

Voor mij is het vanzelfsprekend dat mijn kinderen mij desnoods 20 keer op een avond appen, maar ik snap nu dat dit mijn partner stoort. Natuurlijk wil ik daar afspraken over maken, hoewel ik wel bang ben dat ik niet altijd door zal hebben dat ik mijn kinderen weer voorrang geef.