Samengesteld gezin, vrouw geen kinderen

Aangezien ze aan de andere kant van Nederland wonen, heb ik met hen afgesproken dat ik de hele dag voor hen vrij hield. Dat heeft geresulteerd in een afspraak van 2 uur voor de middag en 2 uur na de middag. Tussendoor hebben ze in Veghel geluncht en konden ze evalueren en hun overige vragen/problemen op een rijtje zetten.

Ik verwacht dat ze misschien over een half jaartje nog eens terugkomen. Wij hebben een hele reis moeten maken, maar het was voor ons een geweldige opluchting om te zien dat Nellie echt weet waar ze het over heeft. Onderwerpen die behandeld zijn • de relatie met de ex-partner van mijn vriend en welke moeilijkheden wij daarin tegen kwamen • mijn rol naar de ex-partner • de relatie tussen mij als stiefmoeder de kinderen • het gevoel van mijn man naar zijn kinderen, wat anders is dan het gevoel van mij naar zijn kinderen en hoe we hier meer begrip kunnen krijgen voor elkaar’s emoties. Wij waren wat sceptisch om zo ver te reizen, aan de andere kant hadden wij goede geluiden over Nellie gehoord. Het was de reis dubbel en dwars waard, als ze in onze omgeving zou wonen zou ik misschien nog een keertje voor mezelf alleen willen langsgaan, omdat we merkten dat ze echt begreep hoe het voor ons allebei was. Niet alleen voor mij voelde dat goed, ook mijn vriend was vol lof over haar aanpak. Ze geeft enerzijds uitleg over de ingewikkeldheid van de relaties. Ergens voelde je dat ook steeds, maar nu liet ze het zien, en konden we er beter over praten met elkaar. Ze had een schema wat ze hiervoor gebruikte en dat bood veel inzicht. Dit schema hebben wij nog steeds regelmatig voor de neus. De relatie met de ex-partner is aanzienlijk gemakkelijker geworden. Voorheen probeerde ze mijn vriend nogal eens dwars te zitten met dingen regelen op dagen dat de kinderen bij ons waren, zodat de kinderen NIET konden komen, òf wij opgezadeld werden met onmogelijke taken waarbij ik met het ene kind ergens heen moest en hij met het andere kind naar iets anders. Nu heeft mijn man een heel andere opstelling naar zijn ex-partner gekozen waardoor hij erin slaagt om heel zakelijk afspraken te maken, waardoor zij niet meer met allerlei emotionele chantage-acties onze plannen kan doorkruisen. Ook heb ik veel meer rust gekregen, omdat wij samen de contacten met zijn ex-vrouw voorbereiden en ik dus weet wat ik kan verwachten. Mijn man voelt zich sterker in het contact naar zijn ex-vrouw spreekt haar minder boos aan en meer op haar rol als moeder. Kortom: wij zijn blij met het contact met Nellie en als wij nog eens vaker willen gaan, zullen wij met plezier die lange rit naar Veghel maken. Hartstikke bedankt!

P en A