Pubers vinden het helemaal niet leuk als hun gescheiden moeder of vader serieuzere afspraakjes krijgt met een nieuwe (aanstaande) partner.

Als papa of mama wat verliefd zijn vinden ze het soms nog wel grappig (omdat ze er zichzelf in herkennen?), maar ze vinden al gauw alles “klef gedoe”.  Dus geknuffel op de bank vinden zij uiterst storend.

Alles is bemoeizucht

Maar wat ze nog erger vinden: weer een volwassene die zich gaat bemoeien met hun leven. Vaak zijn ze bang dat de nieuwe partner nieuwe extra regels in gaat voeren, regels waar zij zich liever niet aan willen houden.

Hoe “verkoop” je de regels

Hoewel de kans groot is dat je inderdaad regels op moet gaan stellen voor bepaalde zaken hoeft dit niet in hun nadeel te zijn, maar dit vóelen ze wel als zodanig….. Het gaat er dus ook om dat je het een beetje weet te “verkopen” 😉.

Hun belangen

Ik adviseer altijd te kijken naar hun belangen: wat hebben zij erbij te winnen? En meestal vind je wel iets. En anders verzin je een beloning (geen grote, maar eentje die te overzien is).

Toch zie je vaak dat kinderen vernuftige manieren vinden om de nieuwe partner te saboteren, als het ze niet aanstaat.

Geen popi-jopi

De neiging om dan maar populair te gaan doen is menselijk, maar uiteindelijk is dat niet vol te houden. Maar een positieve geïnteresseerde houding is wel verstandig. Een precaire rol, die van stiefouder.