(over stief-/bonusmoeders)

 

Sinds haar scheiding had mevrouw ook een nieuwe lieve vriend leren kennen. Hij bemoeide zich nauwelijks met de kinderen, zeker niet om te disciplineren, maar hielp wel af en toe bij het huiswerk. Eigenlijk een hele mooie extra (écht een bonus) voor de kinderen. Hoe anders was dat bij haar ex-partner.

 

Supermoeder

Haar ex-man had een nieuwe vrouw leren kennen die zich leek op te werpen als SUPER-moeder. Steeds stond zij op school vooraan met allerlei vragen en zorgen over de kinderen die niet van haar waren. Ze had ook al eens geopperd dat Bjorn in therapie zou moeten… Pff, waar bemoeide dat mens zich mee…

 

Liefmoeder

En dan kwamen de kinderen weer thuis met de opmerking dat zij haar voortaan “liefmoeder” moesten noemen. En ze mochten niet meer zo veel achter schermpjes zitten…. Van háár mocht dat niet! Moeder kon zich niet indenken dat dit van papa niet mocht, die had zich daar nooit mee bezig gehouden.

Steeds vaker werd moeder kwaad als ze weer iets hoorde wat “liefmoeder” nú weer bedacht had. Vader leek zelfs wel de grote afwezige.

 

Tafelmanieren

Moeder was iemand die conflicten uit de weg ging, en had de vriendin van vader steeds maar een beetje laten aanmodderen, maar het werd met de dag erger. Toen ze ook nog ging eisen dat de kinderen voortaan met mes en vork moesten eten, was het genoeg geweest. Niet dat moeder dat feit op zich zo stoorde, want eigenlijk moesten de kinderen dat bij haar ook, maar gewoon… dat dat mens er telkens weer achteraan zat.

 

De koters…

Onderweg in het dorp kwamen ze elkaar tegen. En ineens floepte het eruit: “jij bepaalt niet langer wat mijn kinderen wel en niet mogen….dat kunnen wij zelf heel goed”, snauwde moeder. Liefmoeder begon eerst te blozen maar werd daarna boos: “wat denk je wel, dat ik maar àlles moet slikken van die koters van jou!”.

De ruzie die allang op de loer lag, was nu echt uitgebroken. Inslikken helpt niet. Maar boos worden ook niet. Hebben jullie ook dergelijke problemen? Maak eens een afspraak zodat we kunnen uitzoeken hoe jullie daar het beste mee kunnen omgaan.