(wilt u bovenstaand artikel lezen? klik hier

Ik ben soms iets te enthousiast over mijn werk. Misschien heeft u het artikel gelezen in de Stadskrant. Ik werd erop attent gemaakt dat dit verhaal als het ware als een “vrijbrief” zou kunnen worden gezien voor grootouders om hun stiefkleinkinderen “de schuld” te geven of te discrimineren t.a.v. de EIGEN kleinkinderen. Dat was natuurlijk geenszins mijn bedoeling.

 

Kritische lezers

Gelukkig heb ik kritische lezers die mij erop attenderen als ik me zelf vergaloppeer in mijn uitingen. Ik mag daar dankbaar voor zijn, ook al vind ik het soms strontvervelend 😉

Ik word daarmee behoed voor stommiteiten en blunders, zeker omdat mijn onderwerpen vaak zwaar beladen onderwerpen zijn. En dan moet je voorzichtig zijn.

 

Voorzichtigheid geboden

Inderdaad moet ik voorzichtig zijn, in mijn adviezen en hulpverlening gebeurt dat automatisch, maar op papier kan er soms iets te algemeen overkomen, terwijl ik aan een speciale situatie gedacht heb.

 

Facebookgroep

In de facebookgroep voor ouders en hun partner (in samengestelde gezinnen) moet ik soms ook mensen erop wijzen dat hún situatie niet altijd hetzelfde is als die van een ander. Sommige mensen hebben redelijke ex-partners, anderen hebben dat niet. Sommige hebben gezeglijke kinderen, andere kinderen zijn direct en nemen geen blad voor de mond. Kinderen kunnen een beperking hebben, ouders trouwens ook.

 

Ervaring

Hoewel ik al jaren (bijna 20 jr.) wekelijks schrijf, kan het soms voorkomen dat ik me vergaloppeer, en dat ik tot de orde geroepen wordt. Het is vaker gebeurd, echter maar heel zelden. Maar ik roep u op, om, wanneer u een stommiteit van mij ziet, zeker te reageren (info@interpunctie.nl). Hoewel ik ook maar een mens ben schrik ik in eerste instantie, maar ik reageer er altijd serieus op.

 

Een vergissing wordt pas echt een ramp, als de vergissing niet wordt rechtgezet. Bij deze dus.