De ex-partners (ouders)

De ex-partners (ouders)

De rode vader en de groene moeder staan buiten het Samengesteld Gezin, maar hebben veel invloed, omdat zij nu eenmaal de ouders zijn van jullie beider kinderen. Enerzijds woon je samen met je partner (en evt. diens kinderen) en moeten zij zich allemaal prettig voelen in jullie gezin. Anderzijds is de afwezige ouder nog steeds vader (of moeder) van jouw kind en móet die een belangrijke plek hebben als het om de opvoedingsverantwoordelijkheid gaat.

Het spreekt dan ook vanzelf dat je (ongeacht wat je van je ex-partner vindt) de moeder/vader van je kinderen  met respect behandelt en met respect over hem/haar spreekt.

Je hoeft met je ex-partner niet per sé geweldig overweg te kunnen, maar het is wel handig als je goed kunt overleggen. En het is ook handig als je nieuwe partner en je ex-partner het ook redelijk met elkaar overweg kunnen. Is dit niet het geval dan is het voor de kinderen héél lastig, en zal ook jullie gezinssituatie hieronder lijden. Ook hierin help ik graag.

Merken jullie dat jullie er samen niet uitkomen. Wacht dan niet te lang. Het wordt vaak alleen maar erger en in het begin is alles nog relatief gemakkelijk op te lossen. Maak een afspraak, mail naar info@interpunctie.nl of bel tel. 0413-317095 of 06 – 21 59 24 35.