(over financiën in samengestelde gezinnen)

Hij had veel te stellen gehad met zijn ex-partner. Moeder had zelden genoeg geld, dus ook nu hij een nieuw samengesteld gezin had, moest hij regelmatig bijspringen. Zijn dochter moest best een eind fietsen nu ze naar de middelbare school ging. Een elektrische fiets zou handig zijn.

Kindje op komst

Nu zijn vriendin zwanger was moest er van alles worden aangeschaft. Zijn vriendin wilde een splinternieuw kinderzitje voor de baby. Het was haar eerste kindje. Ze wilde dat alles nieuw was.

Geen overleg

Vader bestelde zonder overleg voor zijn dochter een elektrische fiets, zodat ze gemakkelijk naar de middelbare school zou kunnen fietsen. Zij was tenslotte tijdens de vakantieperiode jarig, en het was een perfect cadeau.

Babyspullen

Vader en vriendin zaten te bekijken wat er nog moest worden aangeschaft. Hij had op Facebook een 2e hands kinderzitje gezien. Dat was mogelijk wat voor hun kindje, vond hij. Daar was zijn vriendin het mee oneens, zij wilde alles nieuw voor haar kindje. Uiteindelijk wilde ze erover nadenken, maar niet van harte.

 

De verrassing

Diezelfde week was de elektrische fiets bezorgd, en toen vriendin ’s avonds in de garage de fiets aantrof was ze in verwarring. Wat moesten zij nu met een elektrische fiets? Toen ze haar vriend vroeg wat er met die fiets was, werd ze woedend: wat? Een elektrische fiets voor dat kind en geen geld over voor een nieuw kinderzitje voor hun baby?

 

De hormonen

Bij zwangerschap zijn de hormonale invloeden toch al heftig. Het maakte dat zij nóg heftiger reageerde.  Normaliter kon ze “dat kind” inslikken als het over zijn dochter ging, nu was er geen houden aan.  Na een fikse ruzie werd besloten dat ook voor de baby alles nieuw zou worden aangeschaft.