Respect voor de overleden ouder

Een weduwnaar was na enige tijd weer begonnen met daten. Tenslotte wilde hij niet alleen blijven, en zijn kinderen waren al pubers. Het zou misschien nog wel wat jaren duren voor de jongste uit huis was, en hij wilde niet alleen achterblijven.

Een stiefouder??

Hoewel zijn kinderen niet zaten te wachten op de vervanging van hun moeder (want niemand kan dat echt, er is maar één moeder!!) begrepen zij hun vader wel en vonden ze het ook leuk toen hij iemand leerde kennen. De oudste was niet meteen gecharmeerd van deze nieuwe vrouw, maar na verloop van tijd leek het toch wat beter te gaan. Na een jaar trok zij bij hen in.

Irritatie

Gaandeweg begon zij dingen in huis te veranderen. Hier een nieuw behangetje, daar een nieuw verfje, er kwam een nieuw bankstel en een nieuw bed. De kinderen moesten hieraan wennen maar begrepen wel dat het niet altijd zo kon blijven als het was. In enkele lades lagen nog wat dierbare spullen van hun moeder. Zo af en toe werd die la open gedaan en werden herinneringen opgehaald. Dierbare momenten waren dat. Totdat de vriendin van vader aan het opruimen was geslagen. Een van de dochters keek in de la en de spullen van mama lagen er niet meer!!

Verontwaardiging

Hevig verontwaardigd waren de kinderen naar vader gegaan. Hij sprak zijn vriendin erop aan en toen zij zei “die ouwe rotzooi, wat moeten we daar nu mee…” was het hek van de dam. Vader probeerde de boel nog te sussen maar de kinderen waren wóest. Het ging wel over de spullen van hun overleden moeder….

Rotzooi???

En dat rotzooi noemen! Gelukkig konden de spullen nog worden gered door vader en ze werden netjes in een doos gedaan. Maar ook hij was boos op zijn vriendin. Het verdriet van de kinderen sneed hem door de ziel. Hoe kon zijn vriendin zo ongevoelig zijn…. Dat was het begin van het einde voor de relatie. Er vielen nog wat dingen voor (die heus niet allemaal aan de vriendin te wijten waren), maar de situatie werd onhoudbaar. De vriendin moest weg, de relatie werd verbroken. Toen vader een nieuwe relatie kreeg maakte hij direct een afspraak met mij, om al die ellende te voorkomen. Hij twijfelde ook of hij nog wel ooit zou durven gaan samen wonen met een nieuwe vrouw.