Het gezin als geheel

Het gezin als geheel

Illustratie 1                                                                                     Illustratie 2

Het gezin als geheel is dat deel binnen het paarse kader (illustratie 1). De rode vader en de groene moeder horen niet bij het gezin, maar hebben grote invloed. Maar het gezin is eigenlijk ook geen gezin, het bestaat uit  2 delen: de kinderen (rood/geel) van mevrouw, de kinderen (blauw/groen) van de man. In sommige gevallen is er nog een 3e deel: de kinderen (blauw/geel) van de nieuwe partners. De kinderen van de afzonderlijke partners zijn soms aanwezig en soms ook bij hun andere ouder.

Omdat de gezinssituatie voortdurend verandert zou illustratie 2 misschien toepasselijker zijn. Een deel is misschien fysiek niet aanwezig, maar op de achtergrond zijn ze er steeds. Je moet met iedereen rekening houden. De gevoeligheid is vaak groot: Als mijn kinderen iets vragen vind je het gauw teveel, voor jouw kinderen doe je alles! Lees hier verder

Merken jullie dat jullie er samen niet uitkomen. Wacht dan niet te lang. Het wordt vaak alleen maar erger en in het begin is alles nog relatief gemakkelijk op te lossen. Maak een afspraak, mail naar info@interpunctie.nl of bel tel. 0413-310795 of 06 – 21 59 24 35.