Ik wil weten wat er in mijn zoon (15 jaar) omgaat

Gescheiden man, geen intensief contact in het verleden met zijn zoon.

Ik heb onlangs een gesprek gehad met Nellie.Ik had eigenlijk niet zo’n goed idee wat ik kon verwachten van dit gesprek. Mijn inleidende vraag was: Ik ben onlangs gescheiden en we zijn nu bezig met de afwikkeling. Ik weet niet wat er in mijn zoon omgaat, besef dat ik misschien wat “afwezig” ben geweest in het verleden.

Ik heb eigenlijk nooit een heel bijzonder contact gehad met mijn zoon. Het zat wel goed tussen ons. Ik merk nu dat hij weinig zegt over de scheiding. Ik weet zelf niet hoe ik erover moet beginnen en of dit verstandig is. De moeder van mijn zoon heeft wel wat meer contact, maar echte praters zijn we geen van allen. Nellie heeft een uur de tijd genomen om te achterhalen hoe alle relaties zijn, en heeft allerlei bijzondere tips gegeven waar ik heel blij mee ben. Op welke manier ik wél met hem kan praten, en welke manier wat minder geschikt is. Ik vond het heel bijzonder hoe zij inspeelt op hoe ik zelf als mens in elkaar zit. Ik ben niet zo emotioneel en ik wil daar eigenlijk ook niet teveel mee te maken hebben, maar ik wil wel weten of ik mijn zoon ergens in kan steunen. Ik heb ook ideeën aangereikt gekregen hoe ik in de toekomst dingen kan ondernemen waarmee ik gemakkelijker in gesprek kom met hem. Al met al een zeer waardevol uurtje. Als er nog eens wat is, kom ik zeker terug. Bedankt Nellie.

M