J en M: Jong gezin, conflicten met een van de ex-partners

Jong gezin, conflicten met de natuurlijke moeder van de kinderen van de man.

Het stel woont al enkele jaren samen en ze hebben samen ook weer 2 kinderen gekregen, terwijl de man uit een eerder huwelijk al 2 kinderen had. Wij hebben het totaal onderschat, hoe het zou zijn om een samengesteld gezin te hebben. Wij waren verliefd en begonnen er gewoon aan. In het begin waren er nauwelijks problemen. Mijn vriendin ging goed met de kinderen om, en ook met de moeder van de kinderen kon zij goed overweg. Toen mijn vriendin zwanger werd veranderde de houding van mijn ex-vrouw zodanig, dat om bijna álles conflicten konden ontstaan. De kinderen gebruikten die conflicten nog eens extra, door mijn vriendin duidelijk te laten voelen dat ze niet naar háár hoefden te luisteren. Dat had moeder ze duidelijk ingefluisterd. Nellie wilde in het begin zoveel weten dat we wel 2 uur bezig waren. Maar we gingen al direct met enkele adviezen naar huis, dat was wel prettig. Het schema van het samengesteld gezin verduidelijkte ons veel (zélfs over hoe we met de moeder(mijn ex) beter konden omgaan). Zonder dat we het beseften hadden we haar steeds wat ruimte gegeven om zich met onze zaken te bemoeien, waardoor zij steeds meer macht kreeg. Nu zij minder macht heeft en wij op een zakelijker manier met haar communiceren, hebben we minder conflicten. Mijn rol was daarin groot, en ik had er altijd vreselijk tegenop gezien om met de moeder te praten. Dat had ik geprobeerd uit te besteden aan mijn vriendin, maar achteraf gezien, was dat een slechte beslissing. Nu heb ik eigenlijk geen problemen meer met mijn ex. Ook daarin heeft Nellie ons geholpen, niet dat ze ooit met mijn ex-partner gesproken heeft, maar omdat ze ons geholpen heeft met een andere houding aannemen, andere dingen zeggen, dingen goed voorbereiden, etc. Wij raden iedereen aan die met dit soort dingen worstelen zo snel mogelijk hulp in te schakelen.

J

Bedankt Nellie, ik ben blij dat je ons geholpen hebt. Onze relatie is een stuk verbeterd, nu ik niet meer steeds hoef na te denken voor ik wat zeg. Natuurlijk besef ik wel dat ik niet zo maar alles kan roepen, maar als ik met mijn vriend ben, wil ik alles kunnen zeggen wat ik vind. Dat kan nu weer….. Nogmaals, heel erg bedankt.

M.