Interactieve online training Samengesteld Opvoeden

cursus online stief
                                                       Interactieve Online Training Samengesteld Opvoeden

 

Wilt u stoppen met de vreselijke ruzies over en met de kinderen?

Niet langer een buffer zijn tussen uw partner en uw kinderen?

Wilt u zich niet langer het vijfde rad aan de wagen voelen?

Wilt u zich weer thuis voelen in uw eigen huis?

                                             De Online cursus Samengesteld Opvoeden is tijdelijk nog extra voordelig.

U volgt de cursus (samen met uw partner) thuis. U krijgt beiden “huiswerk” waarbij u inzicht krijgt in conflicten en in de situatie van samengestelde gezinnen in het algemeen. De theorie wordt in 2-wekelijkse delen aangeleverd.  Dit is een cursus die u thuis kunt volgen, alles via mail en telefonisch. U hoeft dus niet van huis. Het is een training die geschikt is voor zowel beginnende stiefouderparen als voor paren die al langer een samengesteld gezin vormen. Het is wel belangrijk om samen met uw partner deel te nemen.

Wat leren jullie?

  • assertief  communiceren met elkaar als stel (luisteren, praten, de boodschap interpreteren zonder automatisch in de verdediging te gaan)
  • inzicht krijgen in conflicten en basisvaardigheden aanleren in het omgaan met conflicten
  • inzicht krijgen in relatie ouder/kinderen en hoe loyaliteit daarin een rol speelt
  • leren omgaan met deze loyaliteit
  • inzicht krijgen in eigen emoties en emoties van anderen
  • inzicht krijgen in de ouderrol die voor ieder verschillend kan zijn
  • leren iets toe te voegen, elkaar te versterken i.p.v. elkaar te verzwakken

Hoe gaat het in zijn werk?

Na uw aanmelding ontvangt u een introductiepakket. Daarna maakt u het totaalbedrag over en leest u het introductiepakket (waarin al de nodige theorie wordt gegeven) door. U levert de informatie aan, zodat ik me kan verdiepen in úw probleem. Na ontvangst van uw betaling krijgt u 2-wekelijks een nieuw pakketje aangeleverd, waardoor u spelenderwijs steeds meer gaat begrijpen van uw situatie, uw handelwijze en die van uw partner. U zult bemerken dat u gaandeweg meer invloed krijgt op de gedragingen van alle gezinsleden, ook zult u zelf mogelijk wat gaan veranderen. Begrijpen hoe het zit, wie welke positie inlevert en waaróm alles gaat zoals het gaat, is het belangrijkste.

Mijn visie is dat u de klus sámen moet klaren en dat u daar allebei een aandeel in heeft: u kunt elkaar (elkaar’s positie) versterken OF verzwakken.

Inhoudelijk

De cursus gaat over omgaan met conflicten, hoe je zelf omgaat met conflicten (ben je vermijdend of ben je juist provocerend?), hoe je daarin kleine veranderingen kunt aanbrengen indien wenselijk.

  • Het gaat om rollen en posities (wie heeft wat over wie te zeggen?), het gaat over gezagsverhoudingen.
  • Het gaat over emoties, jaloezie, (over-)gevoeligheid, liefde, ergernis.
  • Het gaat over loyaliteit (van kinderen naar ouders én andersom), waarbij u ook de nodige theorie krijgt, steeds in hapklare brokjes

Nogmaals een duidelijke uitleg

Praktisch

De cursus is voor het grootste deel via mail te volgen. Er zitten contactmogelijkheden in (evt. telefonisch, via skype of via chat). Er worden huiswerkopdrachten gegeven, en u kunt hier feedback op krijgen indien u wenst. U kunt direct starten na betaling.
Deze online cursus is voor de partner in een stiefgezin, ook voor starters, ook als de partner zelf geen kinderen heeft.
De prijs (voor u en uw partner samen) bedraagt € 65,– . U krijgt om de veertien dagen nieuwe theorie (is voor iedereen die Nederlands verstaat te begrijpen).  Dit gaat 4-5 keer zo.

Ik kondig nu alvast aan dat de prijs van de cursus over enige tijd verhoogd zal worden.

Wilt u stoppen met de vreselijke ruzies over en met de kinderen? Niet langer een buffer zijn tussen uw partner en uw kinderen?

Wilt u zich niet langer het vijfde rad aan de wagen voelen? Wilt u zich weer thuis voelen in uw eigen huis?

Direct inschrijven: mail naar info@interpunctie.nl o.v.v. Online Cursus Sameng.Opvoeden.