Online hulpverlening (evt. in combinatie met face-to-face)

Online hulpverlening                                            (evt. in combinatie met face-to-face).

     

Mijn hulpverlening aan samengestelde gezinnen wijkt af van de hulp die normaliter door stiefplancoaches wordt gegeven. Ik heb dezelfde opleiding gehad, maar ik heb bovendien een opleiding relatietherapeut en gezinstherapeut afgerond. Daarom krijg ik regelmatig mensen uit andere provincies die tóch voor mij kiezen, omdat die basis als relatietherapeut (en gezinstherapeut) zo belangrijk is. Vanwege de soms grote afstand die mensen moeten rijden, heb ik daarom online hulpverlening ontwikkeld. Een cursus voldoet nl. niet aan de individuele vragen en behoeften van de hulpvragers.

Deze online hulpverlening ziet er globaal als volgt uit:

Men krijgt enkele standaardvragen, en op grond van de antwoorden stuur ik nieuwe vragen (al dan niet standaard) of voeren we een telefoongesprek (liefst met video zoals skype). Uiteraard wordt rekening gehouden met uw agenda. Aangezien face-to-face hulpverlening vaak te prefereren is, is dit de duurste vorm (€ 82,00 per uur). Normaal gesproken wordt dit achteraf in rekening gebracht.

Om mensen die verder weg wonen ter wille te zijn worden telefonische, videobellen en skype-contact voordeliger berekend dan face-to-face-gesprekken. Dit betekent dan wel dat vóóraf betaald moet worden. De ervaring leert dat sommige problemen in zeer kortdurende begeleiding worden opgelost. Anderen vergen meer tijd. Soms is het nodig om ergens langer en vooral gedegener bij stil te staan. Dan adviseer ik toch dringend een face-to-face-gesprek, hier bij mij in de praktijk. Dat schiet veel beter op, werkt vele malen efficiënter, we begrijpen elkaar beter, geen hinder van storende geluiden of wegvallende beelden, die anders toch altijd mogelijk zijn. Techniek is geweldig, maar het zelden evenaart het echte contact.

Face-to-face contact blijft verreweg te prefereren boven hulp op afstand. Dus als u niet te ver weg woont, is het zeker verstandiger om een afspraak bij mij in de praktijk te plannen, ook omdat contact op afstand niet vergoed wordt  door zorgverzekeraars.

Meer info over de tarieven: :tarievenvel online hv

En zie hier de voorwaarden en tarieven voor de face-to-face-contacten.

Inhoudelijk:

Het is logisch om me niet alleen op de stiefouder te richten maar ook op de relatie tussen de nieuwe partners die vaak onder druk komt staan doordat men meer compassie, meer begrip, meer liefde voelt voor het eigen kind dan voor het kind van de partner.De relatie met de kinderen bestond al eerder dan de partnerrelatie. Ouders zijn loyaal aan hun eigen kinderen. De nieuwe partner is loyaal aan zijn/haar kind(eren).

En partners zijn ook maar gewoon mensen. Zo lang je hevig verliefd bent (in het begin) lijkt alles vanzelf te gaan, maar zodra er problemen ontstaan worden die veel ingewikkelder dan in een kerngezin. Je voelt je aangevallen als jouw kind wordt bekritiseerd, je vindt dat je partner tegenover jouw kind strenger is dan het zijn/hare. En voor je het weet beschuldig je elkaar van inconsequent zijn, of voel je je totaal onbegrepen….

Naar voorwaarden en tarieven

Afspraak maken of informatie vragen? info@interpunctie.nl