Online training voor Stiefvaders

Online training  voor stiefvaders (én voor aanstaande stiefvaders) is een korte training

(5 weken)    Klik hier voor de uitleg

Hoewel ik van mening ben dat een stiefgezin op beide volwassenen moet draaien en men eigenlijk samen begeleiding nodig heeft, toch een stiefvadertraining. Dat lijkt wat tegenstrijdig. Het is echter mijn ervaring (ook bij “gewone relaties”) dat mannen vaak denken dat zij de schuld zullen krijgen, of dat ze bang zijn voor een “softe” aanpak. Dit is de manier om mannen te laten zien dat het ook gaat om “snappen hoe het werkt”, en dat (zo is mijn ervaring) vinden mannen prettiger. Dit kan soms een opstapje zijn voor verdere hulp, maar dat is ook niet altijd meer nodig.

Voor stiefmoeders zijn er allerlei groepen, café’s, huiskamers maar ook online “challenges” die ondersteuning bieden, terwijl er voor stiefVADERS nog niet zoveel is. Dus ofschoon ik een voorkeur heb voor begeleiding van de volwassenen in een samengesteld gezin, heb ik toch een programma voor stiefvaders ontwikkeld. Dit programma is ook geschikt voor de stiefmoeder in een lesbische relatie.

Mannen zijn vaak oplossingsgericht, terwijl vrouwen meestal spiritueler zijn en vaak vooral behoefte hebben aan ondersteuning middels een klankbord. Daarom passen deze programma’s (die voor vrouwen gemaakt zijn) niet voor stiefvaders. Ik heb daarom een kortdurende oplossingsgerichte training voor stiefvaders ontwikkeld. Men kan deze geheel thuis (online) volgen. Er is ruimte voor individuele vragen en situaties. En er komt een oplossing binnen afzienbare tijd. Men hoeft ook niet in groepen te vertellen over alle lastige verwikkelingen die men ervaart, iets waar mannen meestal ook niet zo van houden…..

                                                                 Omdat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus…….

vanuit canva

                               week                                                                     extra  

indeling per week 120

De cursus kost € 150,00 en u kunt zich opgeven via het venster rechtsonder aan de pagina o.v.v. TRAINING STIEFVADERS. U start direct nadat de betaling is ontvangen.  Wanneer de problemen erg diepgeworteld zijn of zeer ernstig van aard, kan het wenselijk zijn om daarna nog enige begeleiding te hebben. U krijgt dan een korting op het eerste consult van 15% van het totaal, en 10% korting op het tweede consult.