Co-ouder gezinnen

 

Veel co-ouders hebben bovendien een stiefgezin, maar er zijn ook co-ouders die alleen blijven. Ook dit is een aparte groep.

Bij co-ouderschap dient er een goed overleg mogelijk te zijn tussen de vader en de moeder van de kinderen. Gelukkig gaat dit bij een groot deel goed. Men heeft de conflicten achter zich gelaten en kan het belang van de kinderen voorop stellen. Hoe beter de ouders in staat zijn de conflicten los te laten, hoe beter de kinderen over het algemeen gedijen.

Er zijn ook ouders die blijven ruziën over van alles, en laten we eerlijk zijn, het ís ook niet gemakkelijk. Misschien wil jij net op vakantie gaan als je ex-partner dit ook wil. Misschien wil jij dat ene weekend weg zonder kinderen als je partner dat ook net wil. Normen en waarden hebben misschien altijd al ver uit elkaar gelegen. En het gaat wel om je kinderen!

Bovendien gaat het altijd over geld of goederen. Wie is er verantwoordelijk voor nieuwe kleding, voor scholing, voor clubs, voor fietsen en andere dure zaken? En kinderen spelen jullie tegen elkaar uit, dat is normaal, maar wel lastig.

Pubers maken het nog bonter. Ze zeggen dat ze bij een vriendje logeren, maar ondertussen zijn ze heel ergens anders. En bij papa vertellen ze het verhaal anders dan bij mama. Misschien hebben jullie heel andere gedachten over wat een 15-jarige mag/niet mag. Kortom: er is zoveel om een andere mening over te hebben. Het is gevaarlijk voor kinderen als als ouders het zicht op hen verliezen of als je heel verschillende ideeën hebt wat toegestaan is en wat niet. Soms ligt dat niet eens zo ver uit elkaar, maar omdat de ouders niet communiceren blijft er onduidelijkheid. Als ouders heb je (zeker bij de opvoeding van pubers) elkaar hard nodig.

Of moeder heeft onvoldoende overwicht om het kind op school te krijgen. Soms kan de bemoeienis van vader hierin wonderen doen!

Vragen hierover? Maak een afspraak via het afsprakenvenster rechtsonder.

 

 

voorw-en-tarieven  abonneer-mnd-column  acuut-probleem